Coachgesprek

                                                                                      vraag een coachgesprek aan
LET OP: de gesprekken zijn alleen voor huiseigenaren. De gemeente werkt aan verduurzaming voor huurders via Heemstede Duurzaam

Verloop coachgesprek

• Vul het aanvraagformulier in.
• Beantwoord de vragen over je woning na ontvangst van de bevestigingsmail.
• Je wordt aan een coach gekoppeld, die contact met je opneemt. Dit kan enkele weken duren.
• De coach neemt contact op voor een huisbezoek van circa 1,5 uur. Na afloop ontvang je een advies op maat over de verduurzamingsmaatregelen.

• Op basis van de rapportage kun je besluiten welke maatregelen je gaat nemen.
• Als je nog vragen hebt, kun je die aan je coach stellen.
• De rapportage met adviezen vind je in het dossier bij het Woonplan door naar beneden te scrollen en aan de rechterkant op de knop; “maak rapportage” te klikken.
• Is jouw woning al redelijk geïsoleerd en wil je advies over een warmtepomp? vraag coachgesprek aan

Onze medewerkers

Bij HeemSteedsDuurzamer werken nu circa 20 energiecoaches. Iedereen werkt op vrijwillige basis, ondersteund door twee medewerkers waarvan één betaalde kracht.

Al onze energiecoaches hebben een opleiding gevolgd en zijn gecertificeerd. Daarnaast zijn er coaches die zich verder gespecialiseerd hebben of vanuit hun achtergrond meer of diepere kennis hebben van een bepaald onderwerp, zoals zonnepanelen, warmtepompen, isolatietechnieken, energiebespaarlening via het Nationaal Warmtefonds, enzovoort. Maar ook ervaring met adviseren over woonboten.
In een maandelijks overleg delen de coaches hun ervaringen met elkaar ter verhoging van het kennisniveau. Onze diensten zijn kosteloos en onafhankelijk van commerciële partijen.

Reactie bewoner:
"Alles was voor mij al erg duidelijk in het gesprek. Ik ben inmiddels met 2 buurmannen in gesprek over zonnepanelen. En als ik een halogeenlamp zie, dan vervang ik hem. 🙂"

Ervaring met coachgesprekken

Bewoners reageren tevreden na afloop van het coachgesprek en het maatwerkadvies, wat de nodige energiebesparing en extra comfort oplevert.

Cathelijne Gorter de Vries
Ze heeft de hulp ingeschakeld van een energiecoach van de coöperatie HeemSteedsDuurzamer die met haar een stappenplan heeft gemaakt.
Klik op het filmpje van Cathelijne

Thera van der Heijden
Ze heeft al een aantal maatregelen getroffen om haar huis te verduurzamen. Toch heeft ze nog een aantal vragen en schakelt een energiecoach van HeemSteedsDuurzamer in om deze voor te leggen.
Klik op het filmpje van Thera

De coöperatie HeemSteedsDuurzamer werkt nauw samen met de gemeente Heemstede en de provincie Noord-Holland en ontvangt hiervoor financiële steun voor het kosteloos aanbieden van energiecoachgesprekken.

Informatiebijeenkomsten van
HeemSteedsDuurzamer in het gemeentehuis

Op 19 maart zijn er presentaties over isoleren en warmtepompen gegeven
En op 17 april over isoleren en zonnepanelen

 De presentaties zijn op de pagina Nieuws te downloaden