Over inschrijven, certificaten en meedoen…

Meedoen aan een lokale initiatieven is een groeiende trend. Je helpt lokale ondernemers en organisaties jouw eigen omgeving te verduurzamen. Een hart onder de riem. Maar financieel is het vaak ook aantrekkelijk om te investeren in lokale initiatieven en coöperaties. (Verwachte) Rendementen zijn vaak beter dan je geld op je spaarrekening laten staan. Welk rendement je krijgt op je investering hangt af van het project waarop je inschrijft. Kijk hiervoor in de betreffende prospectus die je bij het project vindt. Hierin staat informatie over het initiatief. Onze projecten vallen buiten AFM toezicht, wees je daarvan bewust.

Leuk hoor, maar hoe werkt het nu?

Individueel lidmaatschap: Vriend van HeemSteeds Duurzamer

Je kunt altijd lid worden van de coöperatie als individu. Schrijf je in op de gebruikerspagina en meld je aan. Je bent dan vriend van onze coöperatie en steun je al activiteiten die we gedurende het jaar uitvoeren. Daarnaast heb je een stem binnen onze coöperatie en kun je meedenken over initiatieven om onze directe omgeving gezelliger, duurzamer en groener te maken.

Zakelijk lidmaatschap

Je kunt ook zakelijk lid worden. Je schrijft je wederom via de gebruikerspagina in en vult jouw zakelijke gegevens in. Als zakelijk lid werk je actief mee aan activiteiten en kun je jouw eigen project starten, met ondersteuning vanuit de coöperatie. Net als een individueel lid heb je een stem in de coöperatie.

Participeren in een project: certificaten afnemen

Stel je wilt een bijdrage leveren aan een project. Als lid van de coöperatie kun je zogenaamde certificaten afnemen. Het geldbedrag van het certificaat hangt af van het project, evenals het verwachte rendement en de looptijd. Het aantal certificaten dat je afneemt bepaal je zelf. Het certificaat kun je zien als een deelinvestering in het project waarop je inschrijft. Je geeft aan hoeveel certificaten je wilt, dat verplicht je nog tot niets. Na inschrijving ontvang je van ons bericht en ronden we de inschrijving af. Voor specifieke vragen kun je ons altijd een mailtje sturen: info@heemsteedsduurzamer.nl.