De energiecoaches

van HeemSteeds Duurzamer

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is voor iedereen belangrijk geworden: het tegengaan van klimaatverandering en je energierekening zo laag mogelijk houden. Het begint vaak bij het verduurzamen van je huis. In Heemstede bieden we daarom onafhankelijk advies door gecertificeerde energiecoaches aan en infrarood scans die warmtelekken opsporen.

Een energiecoach is een gecertificeerde vrijwilliger
De Heemsteedse energiecoaches zijn gecertificeerde vrijwilligers, mogelijk gemaakt door de gemeente Heemstede die de komende jaren stevig inzet op de energietransitie. Momenteel zijn er 10 coaches actief, die klaar staan om iedere Heemstedenaar bij te staan als het gaat om het verduurzamen van hun woning. Inmiddels al zo’n 500 huishoudens geholpen.

Energiecoach worden?

Heb je af en toe tijd hiervoor beschikbaar? Laat het HeemSteedsDuurzamer weten. Je krijgt een gratis basiscursus waarna je als energiecoach gesprekken voert bij mensen thuis, objectief advies geeft over de mogelijkheden tot energiebesparing in hun woning of infrarood-opnamen maakt om warmtelekken op te sporen. En je komt terecht in de leukste en meest duurzame organisatie van Heemstede: HeemSteedsDuurzamer! Een collectief dat actief is om duurzaam wonen, werken en leven héél gewoon te maken in Heemstede.

Je hoeft echt geen technische achtergrond te hebben, het gaat erom mensen in positie te brengen zodat ze zelf de nodige maatregelen kunnen nemen. Als je maar gedreven bent om mensen net dat zetje te geven dat ze nodig hebben. De training die we bieden geeft je genoeg handvaten om aan de slag te gaan. En we helpen elkaar als coaches met maandelijkse intervisiebijeenkomsten en kennisdeling onderling. Leuk is ook dat je er zelf wat van kan leren. Want alleen samen kunnen we werk maken van een betere toekomst.

Rocus Brasz, energiecoach en bestuurslid van HeemSteedsDuurzamer

Interesse?

Mail dan naar info@heemsteedsduurzamer.nl of kom dan eens langs bij onze tijdelijke Pop-Up locatie aan de Binnenweg 93 (voorheen Rabobank) op woensdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 12 uur. De aanwezige energiecoaches kunnen je alles vertellen over het reilen en zeilen van het vrijwilligerswerk. En vraag meteen een energiecoachgesprek aan. Dan ervaar je zelf wat zo’n gesprek behelst!

 

Contact

Heb je vragen?
We helpen je graag!

Matthijs Vermeulenlaan 30
2102 GX Heemstede

info@heemsteedsduurzamer.nl