Circulair idee HeemSteeds Gezwam ontvangt cheque Meerlandenfonds

!!!!YEAH!!!!

HeemSteeds Duurzamer Ondernemen gaat door na het ondernemersontbijt op 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid! We hebben van Meerlanden een mooie gift gekregen om ons circulaire business plan ‘HeemSteeds Gezwam’ verder uit te zoeken!

Lees hieronder ons officiële persbericht en volg onze voortgang de komende tijd op deze site en onze Facebook pagina!

#letsgo!

 

Op donderdag 13 december kregen vertegenwoordigers van 127 organisaties uit 13 gemeentes een cheque overhandigd vanuit het Meerlandenfonds door hun eigen wethouder. Heemsteedse wethouder Annelies van der Have was aanwezig om de grootste cheque van de dag te overhandigen aan ‘HeemSteeds Gezwam’, een circulair business idee van lokale coöperatie HeemSteeds Duurzamer Ondernemen.

Namens HeemSteeds Duurzamer was Hugo Holscher, voorzitter, aanwezig: ‘HeemSteeds Gezwam springt in op oproepen vanuit de maatschappij, zoals het verminderen van afval, het slimmer of beter hergebruiken van grondstoffen en zelfvoorzienend zijn als gemeente. De business case voor het hergebruiken van koffieprut, afkomstig van o.a. horeca en scholen als grondstof voor compost waarop (oester)zwammen worden gekweekt bestaat al. Denk aan Rotterzwam uit Rotterdam of Containing Mushrooms uit Hoofddorp. Onder de kapstok van HeemSteeds Duurzamer willen we dit idee verder gaan uitwerken voor Heemstede. De gift vanuit het Meerlandenfonds geeft ons een geweldige boost.’

Namens de Heemsteedse ondernemers was Peter Houssart aanwezig, eigenaar van Kaldi Koffie aan de Binnenweg. ‘Als ondernemer met veel kennis over alles dat met koffie te maken heeft denk ik als ambassadeur graag mee. Ook omdat duurzaam ondernemen volgens mij niet alleen goed klinkt, het levert ook gave, nieuwe productkansen en daarmee zakelijke kansen op. Zoals HeemSteeds Gezwam’, aldus Houssart.

HeemSteeds Duurzamer heeft een cheque van €750 ontvangen, plus een brainstormsessie met Meerlanden. Het Meerlandenfonds heeft een recordaantal van 343 aanvragen gekregen. Er is gekeken naar hoe verenigingen en goede doelen zich bezighouden met het verbeteren van milieu en buurt en naar het bevorderen van welzijn van mensen. Andere toekenningen vanuit het fonds voor Heemstede waren gemengd koor Encore, PowerAnimals, KBO, HBC Gymnastics, Stichting Bijenvrienden, Zonnebloem en G-tennisvereniging Smash.

HeemSteeds Duurzamer presenteert dit project tijdens de nieuwjaarsborrel op 25 januari bij De Heerlijkheid, die samen met de Heemsteedse Onderneemsters wordt gevierd.

Houd Facebook www.facebook.com/heemsteedsduurzameren de website www.heemsteedsduurzamer.nlin de gaten voor updates over de borrel en HeemSteeds Gezwam.

Directe vragen of verzoeken aan HeemSteeds Duurzamer kunnen terecht bij info@heemsteedsduurzamer.nl.

Meer informatie over de toekenning aan de 127 organisaties is te vinden opwww.meerlanden.nl/fonds.

Geef een reactie